Antwerpen sharing city in De Roma (13/11)

antwerpen sharing city.jpg

Steden worden steeds vaker geconfronteerd met gigantische uitdagingen, zoals ongelijkheid, stroeve mobiliteit, klimaatverandering. De groep stadsbewoners die niet in staat zijn te voorzien in hun basisbehoeften wordt steeds groter. Toch is er hoop. Want een fundamentele menselijke praktijk is overal in de wereld aan een opmars bezig, namelijk delen. Door hun auto’s, woningen, kantoren, geld, tijd, kennis, … te gaan delen, overwinnen mensen schaarste. Door allemaal te gaan delen in de stad, gaan we uiteindelijk samen meer hebben. Dat is de basisfilosofie van ‘Antwerpen sharing city’.

Maar wat is een sharing city? Hoe werkt het in de praktijk?
Professor Tine De Moor (hoogleraar sociale en economische geschiedenis aan de Universiteit Utrecht) geeft een lezing over burgerinitiatieven en de deeleconomie. Daarna volgen diverse stadsateliers (delen van ruimte, gebouwen, mobiliteit, …).

Met onder andere A’pen op Wieltjes, Timelab Gent, Delende stad (Stadslab 2050, Stadsbeheer), Stuivenbergsite ‘Kuurnoord’ (Stramien, AG Vespa), Waterzaak, Park Groot Schijn, Partago, Sociocratie 3.0, Samira Azeroual (De Kleine Wereldburger), Rooftoptiger

Kortom: een interactieve marktplaats van ideeën, denkers, doeners in De Roma!

Tijdstip: dinsdag 13 november, 19u30

Locatie: De Roma

Tickets: https://apps.ticketmatic.com/widgets/de_roma/addtickets?event=190526417039#/addtickets

Koen Wynants