Debatavond | CAFé vijf N’A12 – over luchtkwaliteit en stadsontwikkeling

filtercafe.jpg

Op 6 oktober organiseert Filter Café Filtré een debatavond in deSingel waarbij verschillende experten hun licht laten schijnen op de relatie tussen stadsontwikkeling en luchtkwaliteit.

Een week nadat de krant De Standaard de resultaten van Curieuze Neuzen publiceert, gaat een panel vanuit verschillende standpunten dieper in op een aantal thema’s. Aan het gesprek nemen deel: Dirk Lauwers (UAntwerpen), Maarten Desmet (Endeavour), Luc Wallays (Omgeving), Wim Van Hees (Ademloos), Thomas Goorden (De Luchtzaak) en Koen Wynants (Commons Lab).

SCHRIJF JE HIER IN voor de debatavond

Filter Café Filtré is ontstaan na een grootschalige meting van de luchtkwaliteit in 222 Belgische scholen uitgevoerd in november en december 2017 waaruit bleek dat de luchtkwaliteit in 60% van de scholen in België verontrustend slecht is. Enkele ouders en kinderen hebben een krachtige hulpkreet willen laten weerklinken door in allerijl een actie op poten te zetten en elke vrijdag ochtend de straat van hun school af te zetten. Het was een onverhoopt succes, ondertussen namen reeds 126 scholen over heel België deel aan de acties.

Het is vijf n’A12 ~ L’AIR est grave !
Op zondag 7 oktober zal in grote getale vanuit Antwerpen, vertrek 11u00 deSingel Antwerpen, naar Brussel gefietst worden en dat over de A12. Lees meer

In samenwerking met Greenpeace, StratenGeneraal, Ademloos, Ringland, Fietsersbond, Gracq, Critical Mass Brussel Critical Mass Gent, Critical Mass Antwerpen, Bruxsel’air, BRAL, Clean Air BXL, Vlaams Architectuurinstituut, You are here!, Kinderrechtencoalitie, Climate Express…

Datum: 

06.10.2018, 20:00 tot 21:30

Locatie: 

de Singel Internationale Kunstcampus, Witte Zaal

Organisator: 

Filter Café Filtré

Adres: 

Desguinlei 25, 2018 Antwerpen

Koen Wynants