Back to All Events

Commons Assembly ‘Antwerpen tuinstad’ (5 mei 2018)

botanik.jpg

Het betonnen bos ‘Antwerpen’ is langzaam aan het ‘vergroenen’. Heel veel Antwerpenaren komen met heel uiteenlopende ondergrondse, kleinschalige, innovatieve vergroeningsinitiatieven.  Speelplaatsen van scholen worden opgebroken en vertuind. Overal in de stad zijn Antwerpenaren bezig met gemeenschapstuinen, geveltuinacties, groendaken, boerenmarkten, buurderijen, boomspiegels, gevelregentonnen, groenslingers,… Ons stadsleven wordt natuurlijker, avontuurlijker en gezonder. Antwerpen evolueert naar een tuinstad en alle Antwerpenaren worden tuinmannen en tuinvrouwen.

Tijdens BOTANIK #3 City Wildlife willen we voor het eerst in Antwerpen een interactieve ‘Commons assembly’ organiseren. Een soort Staten-generaal waar initiatiefrijke Antwerpenaren verzamelen. Ondernemers, burgers, beleidsmakers, activisten, studenten komen een ganse dag samen om elkaar te ontmoeten, te inspireren, te discussiëren, samen te werken aan een nieuw PACT om Antwerpen structureel te gaan vertuinen".


Afspraak 5 mei vanaf 10h in deSingel, in de Kleine Zaal.

Een initiatief van Commons Lab Antwerpen met de steun van BOTANIK, Burgerbegroting district Antwerpen, de Singel en vele partners. Zie ook www.commonslabantwerpen.org.