Back to All Events

Werkgroep fietsexperimenten (vrijdag 9 maart, 11u30-14u, House Of Innovation)

Fietskaart groepsfoto.jpg

In oktober 2017 werden er op korte tijd drie fietsers doodgereden op verschillende kruispunten in het Antwerpse verkeer. Onze stad blijkt niet veilig voor fietsers en voetgangers. De mobiliteit is de voorbije jaren hard veranderd, het aantal fietsers en conflicten in het verkeer namen sterk toe. 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat jaar na jaar de inwoners van het district Antwerpen in de Burgerbegroting kiezen om meer budget te investeren in een fietsvriendelijker district. Commons Lab Antwerpen zal ism Antwerpenize, A’pen op wieltjes, de Fietsschool in 2018 3 fietsexperimenten kunnen opzetten. Want de fiets moet in Antwerpen voor iedereen een gemeengoed worden!

We zijn op zoek naar diverse fietsminnende Antwerpenaren die actief willen meewerken aan deze fietsexperimenten: bewoners, mensen uit middenveld, ondernemers, ambtenaren, experten, … Die verenigen we in een werkgroep die gedurende 2018 een 5-tal keren zal samen komen. De eerste samenkomst gaat door op vrijdag 9 maart om 11u30 (tot 14u) in House of Innovation (Duboisstraat 50, 2060 Antwerpen). We voorzien een broodje voor de deelnemers. Gelieve vooraf in te schrijven via commonslabantwerpen@gmail.com.