Uitnodiging Commons Assembly II (De Nieuwe Vrede, 26/02/2018, 20u-22u)

20180122_212703.jpg

Commons Lab Antwerpen wil in 2018 een beeld krijgen van de diverse commonsgerichte initiatieven die Antwerpen rijk is. Want we hebben geen enkel zicht op de commonsbeweging in Antwerpen. Zijn er echte concrete commonspraktijken in de stad? Hoeveel? Waarom doen ze het? Rond welke inhoudelijke thema’s zijn ze actief? Werken ze samen met bepaalde partijen? Waarom wel/niet? Wat beheren ze? Hoe beheren ze hun 'common'? Hebben ze bepaalde noden en behoeften? Dit willen we dit voorjaar al onderzoeken via een grote, stadsbrede (online) bevraging.

Na de zomer hopen we al deze initiatieven, ons gemeenschappelijk goed, via al onze kanalen extra zichtbaar maken.  Mogelijks kunnen we er een publicatie van maken? We hopen ze ook eens allemaal samen te brengen… Door hen te inventariseren, te verbinden, bekender te maken, hopen we de impact van al die initiatieven op de stad te verhogen. Dit onderzoek zal ook de basis vormen van een Commons Transitieplan voor Antwerpen.

Op maandag 26 februari nodigen we iedereen uit die actief wil meewerken aan dit project. We zijn op zoek naar ‘commoners’ die de vragenlijst willen uittesten, mensen met grote netwerken in Antwerpen, naar mensen met kennis van sociale media voor verspreiding, mensen die den boer op willen gaan om enquêtes eventueel af te gaan nemen, mensen die gespecialiseerd zijn in verwerking, statistiek en visualisatie, copywriters, …

Voorlopig programma:

1.     Verwelkoming

2.     Kennismakingsronde

3.     Toelichting mappingproject: waarom, doelstellingen, wat, wie, …

4.     Uitwerking

5.     Afsluitende drink

 

Locatie; De nieuwe Vrede, Vredestraat 16, 2600 Antwerpen

Tijdstip: Maandag 26 februari 2018, 20u00-22u00

Inschrijven verplicht via commonslabantwerpen@gmail.com

Koen Wynants