Wie bouwt mee met Recetas Urbanas aan een groen en gezellig De Coninckplein? Vrijwilligers gezocht voor de maanden april en mei!

Dit is enkel een voorbeeld van wat het zou kunnen worden. Er wordt vooraf eigenlijk geen uitgewerkt plan gemaakt: het wordt een creatie van de buurtbewoners zelf!

Dit is enkel een voorbeeld van wat het zou kunnen worden. Er wordt vooraf eigenlijk geen uitgewerkt plan gemaakt: het wordt een creatie van de buurtbewoners zelf!

In het kader van Antwerpen Barok 2018 nodigen het Middelheimmuseum en de Groendienst van de stad Antwerpen het Spaanse kunstenaarscollectief Recetas Urbanas uit. Zij willen buurtbewoners van Antwerpen-Noord helpen bij het vergroenen van het De Concinckplein en het bouwen van een groene sculptuur. Op woensdag 7 maart gaf het collectief in Buurthuis De Buurt uitleg over het project .

In principe starten de voorbereidende werken voor deze groensculptuur op 23 april in een atelier aan de Dambruggestraat 342. In mei starten de werken op het plein zelf. We zijn op zoek naar diverse buurtbewoners; jong, oud, … Iedereen kan iets bijdragen; er moet niet alleen gebouwd worden. We zijn ook op zoek naar mensen die eten willen maken voor de bouwploeg, mensen die misschien voor entertainment kunnen zorgen, die foto’s kunnen nemen, bloggen, …

Laat ons weten hoe je graag wil meewerken. Vul het formulier in, bewaar het onder je volledige naam (voornaam + achternaam) en stuur het vervolgens naar sc@recetasurbanas.net met vermelding van ‘De Coninckplein’ in het onderwerp. Je kan ook in groep meedoen: bvb. klassen, jeugdorganisaties, senioren, straatcomités, verenigingen,… Laat dan iedereen het formulier invullen.

Vul hier het formulier in (Nederlands)

Vul hier het formulier in (Engels)

Meer informatie over het project vind je op de website van het Middelheimmuseum en op de Facebookpagina waar geregeld nieuwe informatie verschijnt.

Vertel het verder/Stuur het door en laten we deze zomer samen iets moois maken op het De Coninckplein!

 

Koen Wynants