Bouw mee aan kantoren voor duurzame en sociale organisaties

crowdfunding mundoa.jpg

Ethical Property Europe, de onderneming die ecologische werkplekken financieert, (ver)bouwt en beheert, lanceert een crowdfundingcampagne op LITA.co om een nieuw gebouw te co-financieren. Ontmoet het team achter deze werkplekken, de Mundo-centra, en ontdek wat jouw investering in Ethical Property Europe kan betekenen. Een exclusief bezoek aan de werf van Mundo-a volgt.

Ethical Property Europe (EPE, °2008) bouwt en beheert ontmoetingscentra en werkplekken voor organisaties die werken rond maatschappelijke verandering. Deze Mundo-centra zijn te vinden in verschillende grote steden in België; ze zijn of ecologisch gerenoveerd of passiefbouw (nieuwbouw) en ingericht om het energieverbruik, afval, waterverbruik, vervoer en schadelijke stoffen te beperken tot het minimum. Zo komt EPE tegemoet aan de waarden van haar huurders-organisaties. In Antwerpen opent dit jaar zo het vierde centrum, Mundo-a, op initiatief van de organisaties zelf.

Vandaag huizen in de bestaande centra meer dan 150 verenigingen zoals Fairtrade Belgium, Foodwatch, Netwerk Bewust Verbruiken, GoodPlanet, Licht voor de Wereld en SOS Kinderdorpen. De bezettingsgraad van 99.5% over de drie bestaande centra bewijst het succes. Dringend tijd dus om plaats te maken voor nieuwe organisaties in een vijfde gebouw.

Particulieren en institutionele investeerders financierden de bestaande 4 centra. Een vijfde gebouw betekent een budget van bijna 2 miljoen euro. Een deel van dit bedrag is al opgehaald; we nodigen je nu uit om deel te nemen aan een crowdfundingcampagne die toelaat om de laatste fondsen te werven (maximum € 300.000). Je steunt daarbij EPE en de bouw van een nieuw centrum.

Ethical Property Europe biedt je een investering in de vorm van obligaties, met een jaarlijks rendement van 3% en de terugbetaling van je investering na 5 jaar.

Investeren via LITA.co kan vanaf € 200. Afspraak op 9 april in het EcoHuis, Turnhoutsebaan 139 (Borgerhout), voor meer uitleg over de investeringsmogelijkheden met Frédéric Ancion (bestuurder van EPE) en Vicky Van Eyck (Investors Relations Manager van LITA.co). Een werfbezoek aan Mundo-a, het vierde centrum dat dit jaar opent, zal volgen.

Tijdstip: maandag 9 april van 17:30 tot 19:00

Locatie: Turnhoutsebaan 139, 2140 Antwerpen

Tickets: https://www.eventbrite.fr/e/billets-bouw-mee-aan-een-kantorencentrum-voor-duurzame-en-sociale-organisaties-43192548074?aff=EPEsocial

Koen Wynants