Filmavond 'Plannen voor plaats' (Merksem)

plannen voor plaats 2.jpg

Volgende week vrijdag organiseren Gruunrant, Transitie Merksem en Beweging.Merksem  in Merksem de vertoning van de documentaire Plannen voor Plaats. Plannen voor plaats is een documentaire van Nic Balthazar in opdracht van Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck. We willen jullie van harte uitnodigen op deze documentaire en we willen jullie ook vragen of jullie mee reclame voor deze activiteit willen maken bij jullie medetuiniers? We vinden het heel belangrijk dat veel mensen de documentaire zien, en er met elkaar over in gesprek gaan.

In deze film nemen Nic Balthazar en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck de kijker mee op een tocht door Vlaanderen, langs dorpen en steden. Ze gaan op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving. Willen we onze klimaat- en energiedoelstellingen halen, willen we de volgende generaties een toekomst bieden en de biodiversiteit vrijwaren, dan moeten we immers anders gaan nadenken over wonen en bouwen, over ontwikkeling en mobiliteit. De film laat zien dat die mindswitch niet in het teken hoeft te staan van bezuiniging, versobering of verlies, maar juist de sleutel kan bieden tot een aangenamere, gezondere, beter uitgeruste en meer sociale en inclusieve leefomgeving. Ook moestuinieren vormt hierin een belangrijke schakel.

Inkom: vrije bijdrage - graag vooraf laten weten dat je komt via innecurt@hotmail.com.

Een organisatie van Gruunrant, Transitie Merksem en Beweging.Merksem

Je kan meer lezen over de documentaire op https://www.vlaamsbouwmeester.be/nl/nieuws-publicaties/plannen-voor-plaats

De uitnodiging kan je helpen verspreiden via https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/plannen-voor-plaats/b135b2ec-6c7e-4a47-b783-febf2235241f of mensen uitnodigen kan via https://www.facebook.com/events/151410448767077/

Koen Wynants