Lunchgesprek met Stef Kuypers van Happonomy (24/04, 12u, Kubus Permeke)

happonomy.jpg

Dinsdag 24 april hebben we een lunchmeeting/kennismakingsgesprek met Stef Kuypers van Happonomy. Afspraak om 12u in Kubus Permeke. Iedereen is wellkom! Graag seintje via commonslabantwerpen@gmail.com.

Happonomy is een vzw die zich bezig houdt met het onderzoeken, ontwikkelen en in de wereld zetten van een economisch ecosysteem dat het welzijn van de mens, en daarbij ook van zijn leefomgeving, centraal zet. Één van de gebieden waar we onderzoek op doen is de invloed van geld systemen op gedrag en economie. Om deze invloeden voelbaar te maken zijn we bezig met de ontwikkeling van een bordspel dat gespeeld kan worden met meerdere geld systemen. Het bordspel oogt er in de eerste plaats op om leuk te zijn om te spelen en heeft als tweede doelstelling een simpele maar toch nog realistische simulatie van een economisch systeem neer te zetten.

Ziehier een link naar zijn TEDx talk die Stef rond het onderwerp geld heeft gegeven. Maakt dit je nieuwsgierig? Zit je in de bordspelwereld of doe je onderzoek rond geld en maatschappij? Kom dan eens langs.

Koen Wynants