Commons Lab te gast op Burgervuur Trefmoment (26 mei, Vlaams Parlement)

Burgervuur.png

Op zaterdagnamiddag 26 mei organiseert De Wakkere Burger in het Vlaams Parlement een groot Burgervuur-trefmoment voor lokale burgerinitiatieven, actiegroepen en geëngageerde burgers. Doel: van elkaar leren, strategieën en tips uitwisselen. Hoe organiseer ik mijn burgergroep? Hoe krijgen onze voorstellen meer invloed? 

Maar het gaat over meer dan kennisdeling. We zetten op dit Burgervuur-evenement een eerste stap naar een duidelijk 'burgersignaal' aan onze beleidsmakers: Welke drempels moeten weg voor betere burgerparticipatie? Hoe maken we het beleid meer open en transparant? Welke hefbomen moeten vastgelegd worden in regels en decreten?
Ook leuk: We zetten een aantal inspirerende initiatieven in de bloemetjes. En dan netwerken op de receptie natuurlijk... !

Graag nodigen wij u uit op deze inspiratienamiddag. Alsook om deze aankondiging te delen met uw collega's en uw breder netwerk via sociale media, nieuwsbrief, website...

Wanneer? Zaterdag 26 mei van 13u30 tot 17u.
Waar? Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1000 Brussel
Doelpubliek? Burgers, burgerinitiatieven, (middenveld)organisaties, beleidsmakers, academici
Inschrijven? Gratis, maar verplicht via deze link.
Meer info over het programma

Ben je zelf betrokken bij een burgerinitiatief en wil je ook kans maken op een prijs? Deel dan voor 1 mei jouw initiatief op Burgervuur via deze link.

Hopelijk tot dan!

Met vriendelijke groeten,
Lisa Schouppe
lisa@dewakkereburger.be
02/274 24 02

Koen Wynants