Zero waste actie in Antwerpse supermarkt! (19 april, Albert Hein)

Zero waste.jpg

Als vreedzaam protest tegen de nodeloze, overvloedige verpakkingen in supermarkten, voeren de mensen van de Ecotariër foodtruck deze actie. Ze lieten zich inspireren door een groep Britten die deze actie eerder al voerden. Bekijk hieronder de reportage van hun actie. Roep familie en vrienden op om samen een signaal te brengen PRO minder verpakkingen en PRO een eco-friendly verkoop in supermarkten! Deze actie zal doorgaan vanaf min. 15 deelnemers >> delen maar! 

WAT GAAN WE DOEN?
We komen bijeen om samen te winkelen in supermarkt Albert Hein (Karel Oomsstraat 47, te Antwerpen), en verzamelen nadien binnen in de supermarkt na de kassa's. Daar halen we rustig alle nodeloze verpakkingen van onze boodschappen, die we vervolgens in een andere winkelkar verzamelen en ten slotte schenken aan de supermarkt. We nemen onze boodschappen mee naar huis in zelf meegebrachte herbruikbare tassen. 
Zo willen we een vriendelijk maar krachtig signaal geven dat komkommers niet per stuk in plastic verpakt moeten worden. En dat de klanten ecologische inspanningen verwacht van de modale supermarkt. 

MEE TE BRENGEN:
Voldoende herbruikbare stoffen boodschappen tassen om je eigen boodschappen in over te laden. 
Een positieve vibe. Deze actie is een vreedzame actie. We zullen op een rustige, gewone manier winkelen en de actie voeren. We zijn PRO minder verpakkingen en PRO een ecologische wereld, en niet ANTI iets of iemand!

WANNEER?
Op donderdag 19 april verzamelen we om 18u15. 
We verzamelen na het winkelen tegen 19u15. 
Samen verpakkingen verwijderen en verzamelen tot 19u30. 

WAAR?
Karel Oomsstraat 47 te Antwerpen, in Albert Hein. 
We verzamelen vooraan in de inkomhal. 

GEZOCHT:
Een fotograaf en cameraman/vrouw die deze actie in beeld wil brengen.

Koen Wynants