Expertconsultatie fietsexperimenten 'Fix the mix' (21/06/2018)

draakplaats 2.jpg

Fix the mix!

Expertconsultatie Antwerpen (21/06/2018)

Donderdag 21 juni nodigen we experten en ervaringsdeskundigen uit om mee te komen observeren, analyseren, reflecteren. Dit op twee locaties waar we in september willen gaan experimenteren met enkele kleinschalige strategische interventies. Interventies om de fietsvriendelijkheid te verhogen. Met speciale aandacht voor de 'zwakste' weggebruikers. We zijn momenteel volop bezig met gesprekken met bewoners, handelaren, medewerkers stad/district, ... 

Afspraak om 8u00 aan de Draakplaats (Roze Huis). We fietsen daarna door naar de Kammenstraat. We ronden ten laatste af om 11u30. 

Deze locaties zijn gekozen na een open oproep. We hebben deze locaties gekozen, omdat ze enerzijds complex zijn. Maar ook omdat er volgens ons voldoende figuurlijke ruimte is om te experimenteren.  Dit project kadert in de Burgerbegroting van het district Antwerpen. 

'Fix de mix' is een idee/project van Fietsberaad Vlaanderen; http://www.fietsberaad.be/Agenda/Paginas/FIX-THE-MIX!-Gemengd-verkeer,-een-essentieel-onderdeel-van-sterk-fietsbeleid.aspx We hopen via dit project in Antwerpen bij te dragen.

Inschrijven via commonslabantwerpen@gmail.com

Onze inspiratie:

 

Koen Wynants