Gastlezing en Workshop 'Unheard voices' met Prof. Ruth Morrow (Donderdag 5 juli, UA)

Unheard Voices. Ruth Morrow-1.jpg

De Henry van de Velde onderzoeksgroep nodigt prof. Ruth Morrow uit op de Faculteit Ontwerpwetenschappen, Universiteit Antwerpen. Ruth Morrow is professor Architectuur aan de ‘School of the Natural and Built Environment’, Queen’s University Belfast, en expert in inclusief design. Ze is oprichter van Street Society, een project dat via live ontwerponderzoek studenten (Bachelor, Masters, PHD) en afgestudeerde architecten in moeilijk bereikbare gemeenschappen in Noord-Ierland plaatst, en ze met de lokale gemeenschap de publieke ruimte helpt vormgeven. Voor meer informatie: https://pure.qub.ac.uk/portal/en/persons/ruth-morrow(df76c1fd-2c0f-42fb-86bd-ef1da99332cc).html.

Hieronder vind je het dagprogramma.

  • GASTLEZING | 10.00 – 12.00 | Mutsaardstraat 31, CMU K1.3. Present and Productive: Sharing experience of working creatively with hard-to-reach communities’

This talk/discussion will draw out some lessons, anxieties and tactics of working in critical contexts with critical users. 

  • Lunch pauze | 12.00 – 13.00 | Mutsaardstraat 31, CMU H1.3.
  • WORKSHOP |13.00 – 17.30 | Mutsaardstraat 31, CMU H1.3.  ‘Working with unheard voices’  

During this low threshold workshop, participants get the opportunity to present the challenges regarding the inclusion of vulnerable citizens that they encounter during their work, citizen initiatives, etc. You receive tips and tricks to make your design process more inclusive.

 

Deelnemers kunnen er voor kiezen aan beide activiteiten deel te nemen, of enkel aan een van de twee. RVSP naar elisabet.vanwymeersch@uantwerpen.be voor 29 juni 2018, met vermelding of u (I) de gastlezing, (II) lunch en / of (III) de workshop bijwoont.

Koen Wynants