Antwerpen Sharing City in De Roma (Save the date - 13/11, 20u00)

Prof. dr. Tine De Moor © Universiteit Utrecht/Ed van Rijswijk

Prof. dr. Tine De Moor © Universiteit Utrecht/Ed van Rijswijk

Steden worden steeds vaker  geconfronteerd met gigantische uitdagingen, zoals ongelijkheid, stroeve mobiliteit, klimaatverandering. De groep stadsbewoners die niet in staat zijn te voorzien in hun basisbehoeften wordt steeds groter. Toch is er hoop. Want een fundamentele menselijke praktijk is overal in de wereld aan een opmars bezig, namelijk delen. Door hun auto’s, woningen, kantoren, geld, tijd, kennis, … te gaan delen, overwinnen mensen schaarste. Door allemaal te gaan delen in de stad, gaan we uiteindelijk samen meer hebben. Dat is de basisfilosofie van ‘Antwerpen sharing city’.

Maar wat is een sharing city? Hoe werkt het in de praktijk? Professor Tine De Moor (hoogleraar sociale en economische geschiedenis aan de Universiteit Utrecht) geeft een lezing over burgerinitiatieven en de deeleconomie. Daarna volgen diverse stadsateliers (delen van ruimte, gebouwen, mobiliteit, …). Er wordt een nieuw boek van Oikos voorgesteld 'Op grond van samenwerking'. Kortom: een interactieve marktplaats van ideeën, denkers, doeners in De Roma!

Meer gedetailleerde info over programma volgt!

*In de namiddag kan u ook terecht in de National op de boeklancering 'OP GROND VAN SAMENWERKING' (13 november 2018, 12:30 – 17:00).

Tijdstip: Dinsdag 13 november 2018, 20u (deuren open vanaf 19u)

Locatie: De Roma

Tickets: 5 euro, https://www.deroma.be/Kalender.aspx#!eventid=1900

Een initiatief van De Roma en Commons Lab Antwerpen met de steun van UA, KUL, Oikos, ...

 

Koen Wynants