Antwerpse boerenmarkt 'Kraakvers' - ondernemers, burgers en overheden creëren gemeengoed

kraakvers-#4-fb-event-v2+(1).jpg

Met een groot hart voor boeren en artisanale producten van topkwaliteit lanceert 'Labeur local' een Antwerpse boerenmarkt markt waar stadsbewoners elkaar heerlijk kunnen ontmoeten en boeren en lokale producten centraal staan. Boeiende organisatorische evolutie van de boerenmarkt is dat in 2018 'Kraakvers' uitgegroeid is tot een uniek samenwerkingsverband tussen ondernemers, boeren, stedelijke diensten en bewonersgroepen. In de wijk Sint-Andries bijvoorbeeld ondersteunt Labeur Local het wijkcomité Veerkrachtig Sint-Andries en het cultureel Ontmoetingscentrum Costa om samen deze Boerenmarkt te organiseren.  Het creëert niet enkel een grotere afzetmarkt voor lokale boeren, kortere en duurzamere ketens. Deze manier van organisatie versterkt ook de lokale gemeenschappen in de stad. 

Commons Lab Antwerpen tracht deze nieuwe manier van ondernemen en samenwerken in de stad te verspreiden in Antwerpen en daarbuiten. Naar burgers, ondernemers, sociale organisaties, kennisinstellingen en overheden. 

AGENDA

25/08 KRAAKVERS Borgerhout 

08/09 KRAAKVERS Sint Andries 

22/09 KRAAKVERS Borgerhout 

06/10 KRAAKVERS gedempte zuiderdokken 

20/10 KRAAKVERS Borgerhout 

03/11 KRAAKVERS Sint Andries 

Koen Wynants