Conferentie: De staat van het lokaal middenveld in Vlaanderen (30 augustus)

Conferentie CSI Flanders - banner zonder logo.jpg

Aan de vooravond van de lokale verkiezingen nodigen het onderzoeksconsortium CSI Vlaanderen u uit op haar conferentie over het middenveld in Vlaanderen. De conferentie vindt plaats op 30 augustus in de KVS Box in Brussel.

Het voorbije jaar bracht het onderzoeksconsortium in  15 steden en gemeenten  het lokale middenveld volledig in kaart. We deden dit zowel in suburbane en grootstedelijke gemeenten. Talloze organisaties in deze gemeenten vulden ook een inbriding in over de  rollen en taking die ze us, hun financiën en vrijwilligerswerking, hun relatie met de lokale overheid en hun omgang met diversiteit in onze samenleving . In enkele gemeenten werd ook een focusgroep voor verenigingen georganiseerd. De analyse van dit alles is volop bezig en die presenteren we u graag op 30 augustus in de namiddag in de KVS Box in Brussel.

Bent u lokaal actief als politicus, ambtenaar, middenveldorganisatie van geïnteresseerde burger? Dan is deze gratis conferentie echt iets voor jou . Aan de vooravond van een nieuw werkjaar - en met verkiezingen in het verschiet - bieden we u een helikopterzicht op het lokale middenveld in Vlaanderen en gebalde presentaties over etnisch-culturele diversiteit en relaties tussen lokale besturen en middenveldorganisaties. Onderste deel gemeldoderers reflecties deur middenvelders en politici die lokaal actief zijn.

Tot slot krijgt u zicht op dit grote middenveldonderzoek en is er tijdens de receptie over de tijd om ons en elkaar te bevragen en te inspireren.

programma

13u30 - Onthaal

13u45 - Welkomstwoord (Stijn Oosterlynck / Jan Baeck)

14u00 - Panorama van het lokale middenveld in Vlaanderen (Stijn Oosterlynck, UAntwerpen)

14u45 - Diversiteit is een uitdaging: ja, maar ... (Fatima Laoukili, Uantwerpen)

15u15 - Lokale besturen en lokaal middenveld: aard van de relaties (Filip De Rynck, UGent)

15u45 - Pauze

16u00 - Reflecties deurpaneel van politici en middenvelders (moderatie: Johny Vansevenant)
Ontmoette Bart Somers (burgemeester Mechelen); Matthias Diependaele (gemeenteraadslid Zottegem); Michel Doomst (Burgemeester Gooik) en Marij Preneel (districtsburgemeester Borgerhout).

Met Eva Brumagne (Femma); Barbara Janssens (Netwerk Bewust Verbruiken); Tom Bosman (Bond Moyson, auteur van "Het Nieuwe Non-Profit Management") en Youssra Tahiri (Chirojeugd Vlaanderen) 
 
17u00 - Slotwoord (Filip De Rynck, UGent)

17u10 - Receptie
 

Praktisch

30 augustus // 13u30 - 18u00
KVS Box // Arduinkaai 7 in Brussel ( wegbeschrijving )
De conferentie is gratis, maar graag inschrijven. Dat kan via https://www.middenveldinnovatie.be/leerplatform/conferentie-de-staat-van-het-lokaal-middenveld-vlaanderen-30-augustus

Koen Wynants