Workshop Ethisch ondernemen - Economy for the Common Good (26/10, Gent)

economy common good.jpeg

In ons huidig economisch systeem wordt succes gemeten op basis van financiële indicatoren zoals het Bruto Nationaal Product of de financiële resultatenrekening van een onderneming. Succes wordt niet gemeten in termen van het vervullen van basisbehoeften, het voorzien van zinvolle tewerkstelling, de bijdrage tot een hogere levenskwaliteit of het beschermen van het ecosysteem.

Als we vinden dat onze economie ten dienste zou moeten staan van de samenleving, dan moeten we ook op zoek gaan naar een manier van rapporteren waarbij we kunnen meten in welke mate een organisatie daar toe bijdraagt. Organisaties rapporteren vandaag voornamelijk over hun middelen aan de hand van hun overwegend financiële rapportering.Een andere manier van rapporteren kan bijvoorbeeld via de Common-Good-Matrix. De matrix geeft weer hoe ecologisch, sociaal, solidair, rechtvaardig en democratisch een organisatie is en heeft als voordeel dat het resultaat van de matrix vergelijkbaar is tussen diverse organisaties.

Na deze workshop heb je een idee van waar Economy for the Common Good voor staat en heb je een basiskennis van de Common-Good-Matrix. Je kunt inschatten of de Matrix als tool bruikbaar is voor jouw organisatie of voor jouw projecten.

Wanneer?

Vrijdag 26 oktober van 9:00 tot 12:30

Locatie?

Kwadraet, K.M. Hendrikaplein 64A, 9000 Gent (Vlak bij het Sint–Pietersstation)

Kostprijs?

Er is geen vaste prijs voor deze workshop. Je betaalt wat deze workshop voor jou waard is of wat binnen je mogelijkheden ligt. (Voor wie toch nood heeft aan een richtwaarde binnen zijn organisatie: 95€ incl. BTW ).

Betalen kan zowel voor als na de workshop op rekeningnummer BE93 9796 0892 3767 met vermelding van de workshop en deelnemer. Je ontvangt na afloop een factuur met het werkelijk betaalde bedrag.

Inschrijven?

Stuur een e-mail naar karla@meer-waarde.be met volgende gegevens:

  • Contactgegevens deelnemer:

  • Naam, e-mailadres en GSM nummer

  • Organisatie/bedrijf:

  • Facturatiegegevens:

  • Opmerkingen:

Koen Wynants