Filmavond met nagesprek over Donut economie (Ecokot, 201/1)

donut.jpg

Filmavond met nagesprek. We bekijken samen een VPRO reportage die meer licht werpt op de huidige economie en mogelijke alternatieven ervoor. De film duurt 45 minuten.
Hier vind je meer info over de film en de reportage (eventueel kan je de film ook 2 keer bekijken zo):
https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2017-2018/de-donut-economie.html

Na deze avond gaan we me een leesgroep aan de slag met het boek Donut economie van Kate Raworth. Ook daar kan je je nog bij aansluiten als je wil. Voor als het naar meer smaakt.
'De economische wetenschap ligt in duigen. De financiële crisis werd niet voorspeld, laat staan voorkomen. Achterhaalde economische theorieën hebben een wereld mogelijk gemaakt waarin nog steeds extreme armoede heerst, terwijl de allerrijksten elk jaar rijker worden. Economisch handelen tast de natuur zo sterk aan dat onze toekomst gevaar loopt.
In Donuteconomie laat econoom Kate Raworth zien hoe het mainstream economische denken ons op een dwaalweg heeft gezet. Ze tekent de routekaart die ons kan leiden naar het punt waarop in de behoefte van iedereen kan worden voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet. Dit alles resulteert in een alternatief en innovatief economisch model voor de 21e eeuw. '

Praktisch:

  • Zondag 20 januari 2019 van 19:30 - 21:30

  • Ecokot: Herrystraat 22, 2100 Deurne

  • Graag inschrijven via anderepen(at)gmail.com

Koen Wynants