Studienamiddag met Brent Toderian (VRP, UA)

Brent.jpg


19 maart | Fakkeltheater | Antwerpen | Schrijf snel in!

Op 19 maart nodigen de VRP en de Universiteit Antwerpen u uit voor een studienamiddag met de internationaal gerenommeerde stedenbouwkundige Brent Toderian. Het centrale thema is de relatie tussen stadsontwikkeling en infrastructuur. Naast Toderian nemen ook Koen Kennis (Schepen voor Mobiliteit stad Antwerpen), Peter Vermeulen (Ringland), Dirk Lauwers (UA) en Maarten Van Acker (UA) het woord. 

Toderian was jarenlang hoofd van de planningsdienst van Vancouver en heeft in die hoedanigheid zijn stad mee getransformeerd tot een van de meeste duurzame steden ter wereld. Hij is ook een veel gevraagd consultant voor steden als Sydney, Kopenhagen, New York, Buenos Aires, Londen, Helsinki …
 
Als het gaat over steden en infrastructuur hebben we met Antwerpen natuurlijk een ideale voorbeeldcase in huis. De Antwerpse stadsregio erft – net als vele andere Europese en Noord-Amerikaanse steden – een snelweginfrastructuur die het stedelijk weefsel dwars doorsnijdt. Het Oosterweeldossier toont hoe verscheurend snelweginfrastructuur letterlijk en figuurlijk kan zijn. Brent Toderian wordt ingeleid door drie lezingen die het centrale thema in een Antwerps daglicht plaatsen. De studienamiddag wordt afgesloten met een debat tussen Antwerps Schepen voor Mobiliteit Koen Kennis en Brent Toderian.

Info en inschrijvingen: https://www.vrp.be/activiteiten/studienamiddag-brent-toderian/

Koen Wynants