P2P coaching/netwerkmoment begeleiders van samentuinen in Antwerpen (7 maart, 12u, Kubus Permeke)

commons netwerk Antwerpen.jpg

Hoi Koen!

Een tweetal weken geleden ben ik gestart bij Samenlevingsopbouw Kiel in De Stek. Vol enthousiasme en goesting.

Mijn kernopdracht is de samentuin ‘Den Akker’ te laten bloeien (letterlijk en figuurlijk). De tuin zou een plek zijn waar de hele buurt gebruik van kan maken: om samen te tuinieren, elkaar te ontmoeten, verschillende activiteiten op te organiseren,… niets is te zot zolang de buurt het samen doet!

Vandaar dit mailtje: ik denk dat ik ooit ergens gelezen heb dat jij ervaring hebt met samentuinen. Aangezien ik mij momenteel nog erg aan het inwerken ben, lijkt het me zeker waardevol om eens bij andere te horen naar hun ervaringen.

Dit was de vraag van Marion aan Commons Lab. Omdat er meerdere mensen zijn die samentuinen ondersteunen in Antwerpen, maken we er ineens een netwerkmomentje van, open voor iedereen die samentuinen ondersteunt in Antwerpen. Een P2P coaching tussen ervaringsdeskundigen (met meer of minder ervaring). Martine Willems van de stad Antwerpen zal er ook bij zijn, zij ondersteunt sinds 2019 het Antwerps netwerk van samentuinen. Op donderdag 7 maart organiseren spreken we af tussen 12u en 14u in Kubus Permeke. We eten samen en gaan even langs de Verborgen Kloostertuin en de Spilkiekes.  

 

In 2018 organiseerden we dankzij de Burgerbegroting de commons assembly ‘Antwerpen Tuinstad ‘. We hebben daar samen met ook Velt en Ecohuis het Antwerps netwerk van samentuinen onderzocht en samen een visie ontwikkeld mbt de organisatie van het stedelijk netwerk. Eindrapport kan gedownload worden via https://www.commonslabantwerpen.org/publicaties/2018/12/5/verslag-commons-assembly-antwerpen-tuinstad-5-mei-2018-de-singel Deze meerlagige stedelijke commons beheers/netwerkstructuur zou je kunnen gaan toepassen in andere contexten, sectoren, …

Koen Wynants