Kom naar de Trefdag Trage Wegen (23 maart 2019)

trefdag trage wegen.jpg

Uitwisseling, inspiratie en een verkwikkende voorjaarswandeling: dat zijn de ingrediënten van de jaarlijkse Trefdag. Lokale werkgroepen en pleitbezorgers geven tips om trage wegen te behartigen. Bezoekers horen verhalen uit heel het land. Dialoog en kruisbestuiving staan centraal.

In de voormiddag is iedereen welkom in De Leerexpert, een school vlakbij de opvallend groene rand van Antwerpen. Vlot te bereiken met de tram vanuit het treinstation Antwerpen-Centraal. In de namiddag ontdekken we de statige dreven van Ertbrugge en loodsen geëngageerde burgers van GruunRant (www.gruunrant.org) ons langs doorsteekjes, graslanden en bosfragmenten.

De Trefdag is een hartelijk ontmoetingsmoment voor liefhebbers van trage wegen én alle fervente wandelaars en fietsers. Deelname is gratis.

Trage wegen zijn strategisch zeer interessant mbt ‘Stad als commons’ verhaal; vele trage wegen zouden tot commons omgevormd kunnen worden… Ook GruunRant zou als gebied als een commons kunnen gaan ontwikkeld/beheerd worden.

Info via https://www.tragewegen.be/trefdag

Koen Wynants