Workshop Common Good Matrix (14 juni, Emagine center, Antwerpen)

economy common good.jpeg

In ons huidig economisch systeem wordt succes gemeten op basis van financiële indicatoren zoals het Bruto Nationaal Product of de financiële resultatenrekening van een onderneming. Succes wordt niet gemeten in termen van het vervullen van basisbehoeften, het voorzien van zinvolle tewerkstelling, de bijdrage tot een hogere levenskwaliteit of het beschermen van het ecosysteem. Als we vinden dat onze economie ten dienste zou moeten staan van de samenleving, dan moeten we ook op zoek gaan naar een manier van rapporteren waarbij we kunnen meten in welke mate een organisatie daar toe bijdraagt. Organisaties rapporteren vandaag voornamelijk over hun middelen aan de hand van hun overwegend financiële rapportering. Een andere manier van rapporteren kan bijvoorbeeld via de Common-Good-Matrix. De matrix geeft weer hoe ecologisch, sociaal, solidair, rechtvaardig en democratisch een organisatie is en heeft als voordeel dat het resultaat van de matrix vergelijkbaar is tussen diverse organisaties. Na deze workshop heb je een idee van waar Economy for the Common Good voor staat en heb je een basiskennis van de Common-Good-Matrix. Je kunt inschatten of de Matrix als tool bruikbaar is voor jouw organisatie of voor jouw projecten.

Meer informatie?

“Ware Winst”, ISBN 9789062240296, Christian Felber, 2017 www.ecogood.org of www.ecocommongood.be De Economy for the Common Good stelt voor om de spelregels zo te veranderen dat de economie ten dienste komt te staan van de samenleving. Geld wordt beschouwd als een middel en is geen doel op zich. In een Economy for the Common Good worden ethische organisaties bevoordeeld, zodat de focus verschuift van kostenminimalisatie en winstmaximalisatie naar wat echt van belang is: ‘the Common Good’.

Wanneer?

Vrijdag 14 juni 2019 van 13:30 tot 17:00 Emagine Center, Paardenmarkt 65, 2000 Antwerpen

Kostprijs?

Er is geen vaste prijs voor deze workshop. Je betaalt wat deze workshop voor jou waard is of wat binnen je mogelijkheden ligt. (Organisaties kunnen ook kiezen voor een vast bedrag van 95€ pp. incl. BTW). Betalen kan zowel voor als na de workshop op rekeningnummer BE93 9796 0892 3767 met vermelding van de workshop en deelnemer. De factuur vermeldt het werkelijk betaalde bedrag.

Inschrijven?

Stuur een e-mail naar karla@meer-waarde.be met volgende gegevens: Contactgegevens deelnemer: naam, e-mailadres en GSM nummer Organisatie en facturatiegegevens:

Koen Wynants