Gastvrij Antwerpen 7 (20 juni, 16u tot 20u30)

Gastvrij 7.jpg

Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag//World Refugee Day. Met Gastvrij Antwerpen neemt beweging.net Antwerpen in samenwerking met verschillende partners opnieuw het initiatief om in onze stad aandacht te vragen voor mensen op de vlucht, hier bij ons, en wereldwijd. De laatste cijfers tonen dat er wereldwijd 68.5 miljoen mensen op de vlucht zijn. Allemaal mensen die hun huis, thuis, familie en vrienden en alles wat gekend en vertrouwd is hebben moeten achter laten. Allemaal mensen die vluchten voor oorlog en geweld, voor gevaar en angst, voor honger en ander onheil. Allemaal mensen die hopen en dromen.

Gastvrij Antwerpen roept iedereen op om mee bij te dragen aan een warme, solidaire en gastvrije stad. Gastvrijheid dat gaat over openheid en respect, over samen met velen aan de stad bouwen. Of zoals stadsdichter Maud Vanhauwaert het formuleert in Visie: “Gastvrijheid gaat voor mij over vertrekken vanuit een gevoel van nieuwsgierigheid i.p.v. wantrouwen. Wees dus zeer welkom! En verspreid gerust onze uitnodiging via mail of facebook.

 Wat valt er die dag te beleven?

  • Try-out Toren van Babel door Rooftoptiger (16-19u)

  • Kindergrime en –knutselen (16-19u)

  • Oxfam bar en kosmopolitisch buffet (17-19u)

  • Muziek door Robert Mihalik, Erik Bunda en Stefan Godla van de Gentse Karavaan (Madam Fortuna)

  • Theatervoorstelling T-KWADRAAT over Nederlands voor nieuwkomers (19u in zaaltje Zurenborger).

 

Locatie: Dageraadplaats – Antwerpen

https://www.facebook.com/events/292845624995429/

https://www.facebook.com/GastvrijAntwerpen/

Een organisatie van beweging.net i.s.m. 11.11.11, Amnesty International Vlaanderen, CAW Antwerpen, Pax Christi Vlaanderen, Dokters van de Wereld, De Loodsen, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, BZN Kansenhuis/Filet Divers en Internationaal Comité.

Met dank aan Madam Fortuna, Rooftoptiger, Maud Vanhauwaert, Oxfam Wereldwinkels, café Zurenborger en alle mensen met een goei hart.

Koen Wynants