School of Commons avondschool (Gent, 3 oktober 2019)

School of commons.jpg

 Jij
… hebt weet van een leegstaand gebouw of een verlaten terrein in de buurt. Het potentieel is overduidelijk: dit is dé ideale plek voor een groep bewoners, lokale ondernemers en organisaties om publieke activiteiten in te richten. De stad wil dit initiatief ondersteunen of zou dit kunnen doen.
Maar hoe begin je daaraan?
- “Je doet een beroep op de coaches van de School of Commons!”

→ Wij
… zijn de coaches van de School of Commons. We bundelen onze expertise voor eengedeelde droom: commons transitie in de stad mogelijk maken! Met onze kennis en ervaring ontwikkelen we samen concrete plekken in de stad. Een leegstaand pand, een park, een plein, tijdelijk of permanent, dat is ons actieterrein.

Ieder jaar organiseren we samen een avondschool. Wil je zelf een project begeleiden waar veel betrokkenen samen organiseren? Dat kan je leren van deze experten in commoning. In 10 lessen van 3 uur ga je in teamverband een reële case op poten zetten. Er zijn 12 deelnemers en 4 cases. De opleiding Netwerkeconomie van Howest ondersteunt de teams met studenten en kennis. Op het einde van de reeks heb je het hele praktijkproces naar commoning doorlopen en kan je zelf een project gaan leiden.

Dit is de eerste reeks, daarom wordt deze aangeboden voor €250 ipv €495. We zijn op zoek naar gemotiveerde deelnemers die ons ook feedback kunnen voorzien na de reeks.

De reeks gaat door op volgende data:
3, 10, 17, 24 oktober - 7, 14, 21, 28 november - 5 en 19 december

Inschrijven kan via: hello@timelab.org

Link: https://www.deschuur.org/agenda/event/971?fbclid=IwAR2_VEY6--E8JL5_Vmyv1A2VDIwspQ7KXY_OiqPH7JQocwQWOlkETzI8BNA

Koen Wynants