Toekomststraat #3 Langstraat en Vandaelstraalstraat Borgerhout (23 aug - 1 sep)

Toekomststraat langstraat.jpg

Tijdens de derde editie van de Toekomststraat willen bewoners weer dromen over hoe ze de Langstraat en Vandaelstraat in Borgerhout nog leuker, groener en aangenamer kunnen maken. 10 dagen lang gelegenheid om gezellig te buurten met oude/nieuwe, bekende/minder bekende buren op hun autovrij pleintje. 10 dagen lang een plezante en veilige plaats om te spelen en te ravotten voor de kinderen.

Toekomststraat? Praktisch?

Van vrijdag 23 augustus 10:00 tot zondag 1 september wordt het pleintje tussen de Vandaelstraat en Langstraat afgesloten voor doorgaand verkeer (dus ook ’s avonds en ’s nachts!). Enkel fietsers en voetgangers kunnen over het pleintje.
De buurtbewoners bouwen het pleintje om tot een fijne en groene plaats om te spelen, iets lekkers te komen eten, een balleke (petanque) te gooien, een spelleke kubb te spelen, iets fris te drinken in onze bar, een (strip)boek te komen lezen, te luieren in de hangmat, …
Alle bewoners kunnen – net als vorig jaar - steeds met de auto de straat in en uit en er parkeren. Om de straat uit te rijden gebruik je de keerlussen ter hoogte van het pleintje. Je mag dus in twee richtingen rijden in beide straten tijdens de Toekomststraat! Alle parkeerplaatsen in de straten blijven behouden en de parkeergarages blijven steeds bereikbaar.

Koen Wynants