Maak kennis met de 4 samentuinen in Sint-Andries (zaterdag 14 september)

samentuin Lode Sebrechtspark.jpg

De wijk Sint-Andries in het historisch stadscentrum van Antwerpen telt niet minder dan vier samentuinen. De samentuinen zijn plekken midden in de stad waar buren samen verse groenten kweken. Tijdens de boerenmarkt op de Sint-Andriesplaats (14/9) stellen de samentuinders hun tuintjes graag voor je open. Kom alles te weten over het ontstaan van deze tuintjes, hoe ze werken en hoe ook jij kan meedoen. Er start een rondleiding om 11u en om 14u aan de stand van Klimaatrobuust Sint-Andries op de boerenmarkt.

De verklaring dat er in deze wijk maar liefst 4 samentuinen kunnen floreren is dat er een zeer geëngageerd wijkcollectief deze 4 samentuinen samen ondersteund, Veerkrachtig Sint-Andries vzw. Samentuinen in Antwerpen worden finacieel ondersteund door stad en district Antwerpen. Alle info via https://www.antwerpen.be/nl/info/58a2f9db2d2a3c9b1836067c/tuinieren-in-antwerpen

Locatie: Sint-Andriesplaats, 2000 Antwerpen

Koen Wynants