Inspiratietour langs Antwerpse commons initiatieven (Vormingplus Waas-en-Dender i.s.m. Oikos denktank en Commons Lab Antwerpen)

Pretstraat tuinstraat 2018.jpg

De nieuwe commonsgerichte visie op de samenleving, de 'partnerstaat' en de economie in de praktijk uitleggen, dat is wat Koen Wynants doet tijdens een geleide stadswandeling doorheen de wijk Antwerpen-Noord. Een wijk boordevol vernieuwende, collectieve, circulaire initiatieven. We starten aan het Centraal Station van Antwerpen, wandelen langs het Designcenter, Buurthuis De Buurt, De Coninckplein, Spilkiekes, Verborgen Kloostertuin, Fundament, A'pen op wieltjes, Pretstraat Tuinstraat om te eindigen in Park Spoor Noord. Aan de hand van deze plekken kunnen we op een heel bevattelijke en concrete manier uitleggen wat de commons zijn, waarom commons initiatieven een toegevoegde waarde hebben, hoe commons transitie kan werken, hoe sociale verdringing voorkomen kan worden, ... 

Leer meer over de commons

Tijdens deze wandeling zomen we in op de ontstaansgeschiedenis, de diverse domeinen van de commons, successen maar ook knelpunten en op het sociaal inclusieve aspect. Na de wandeling kan iedereen die dit wenst blijven om samen te eten en nog wat na te praten. Noteer alvast 26/10 oktober in jouw agenda. 

Waar

Station Antwerpen-Centraal, Koningin Astridplein 27, 2018 Antwerpen

Inschrijven

Volzet

Organisatie 

Vormingplus Waas-en-Dender i.s.m. Oikos denktank en Commons Lab Antwerpen

Koen Wynants