Kom naar Klimaatcafé Y4C & S4C

(24 augustus 2019)

 
pic nic.jpg
 

Voorbeelden van Antwerpse commonsgerichte initiatieven

In 2018 hebben we een aantal Antwerpse ‘commonsinitiatieven’ van naderbij bestudeerd (nav Commons Assembly ‘Antwerpen Tuinstad’). Dit zijn specifiek allemaal commonsgerichte groeninitiatieven. We hebben een ruimere map van Antwerpse burgerinitiatieven. In Antwerpen is er een enorme rijkdom aan diverse burgerinitiatieven, het commonsgehalte varieert. Commons Lab Antwerpen wil partneren met elk Antwerps burgerinitiatief. De missie van Commons Lab Antwerpen is om de invloed van de samenleving in/op de stad te versterken.

 

Toolbox for commoners (handige tools, toolkits, toolboxes, draaiboeken,…)

Wereldwijd zijn burgercollectieven aan de slag om commons te creëren en beheren. Wereldwijd wordt allerhande ‘gereedschap’ ontwikkeld door en voor commoners. We proberen hier een selectie aan te bieden voor Antwerpse commoners. We ontwikkelen zelf ook tools die we hier ook delen. Alles is gratis, maar de meeste tools vallen wel onder ‘Creative commons licenties’ . De Creative Commons-licenties zijn een samenhangend geheel van diverse licenties waaronder de auteur of rechthebbende van een werk dat onder het auteursrecht valt, dit werk beschikbaar kan stellen. Gelieve deze te respecteren.

Selectie van publicaties mbt de commons

We verzamelen allerhande publicaties mbt commons, ‘city as a commons’. We produceren ook zelf steeds meer kennis die we maximaal proberen documenteren en delen. Alle slides van al onze lezingen delen we hier ook. Voor wie nog meer informatie zoekt verwijzen we door naar de Wiki van de P2P foundation. Wie nog een tip heeft, laat het ons zeker weten! "Together we know everything, together we have everything". Ook hier, alles is gratis te downloaden, gelieve de ‘Creative commons licenties’ te respecteren.

 

 

Volg ons!