Wie werkt mee aan de eerste editie van het Suikerwijkfeest in Antwerpen-Noord op 30 mei 2020?

suikerfeest.jpg

Bij enkele buurtbewoners, Samenlevingsopbouw Antwerpen stad, Oude Badhuis, moskeeën, … is de idee ontstaan om met diverse wijkbewoners (moslims en niet-moslims), -comités, moskeeën, kerken, verenigingen, … samen één groot Suikerwijkfeest te organiseren op één centrale locatie in de wijk.

De term Suikerfeest is in zowel België als Nederland de meest gehanteerde benaming voor het feest aan het einde van de ramadanperiode. De naam Suikerfeest is afkomstig uit de Marokkaanse en Turkse gemeenschap omdat er veel zoete spijzen worden genuttigd. Minder bedeelden krijgen vaak voedsel en soms kleding van de rijkere, ook is het een plicht om voor de armen te zorgen. Ook betalen ze het hele jaar door armenbelasting. Dat geld wordt dan uitgedeeld aan de armen.

De eerste editie van Suikerwijkfeest 2060 zal plaatsvinden op zaterdag 30 mei 2020 (vanaf 14u). Locatie wordt wellicht de Handelsstraat. We willen buurtbewoners, organisaties, handelaren, … uitnodigen op een eerste voorbereidende werkvergadering op 3 februari 2020. ’s Morgens om 9u30 of om 19u30. Beiden gaan door in het Oude Badhuis (Stuivenbergplein 38, 2060 Antwerpen).

Inschrijven kan via dit formulier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSft0mEMyzEJk81iT-JZXsOekiZUNJhJNxGDz04DEUQxnvaGcw/viewform?usp=sf_link.  Het Suikerwijkfeest 2060 wordt mogelijk gemaakt dankzij de Burgerbegroting van het district Antwerpen

Koen Wynants