Commons symposium 'Hacking The System: Hacking Its System/' (18/03/2019)

hacking the system.jpg

Wereldwijd lanceren doeners burgercollectieven, ook wel de 'commons' genoemd. Commons: alternatieve, democratische burgerinitiatieven die zich tussen overheidsinstituten en de private markt bevinden. Het principe van de commons wint steeds meer draagvlak binnen onze hedendaagse maatschappij. Commoning, als werkwoord en actievorm gedijt op sociale interactie, maar hoe interageren de principes van de commons met andere werkvormen en schalen? Hoe zorg je ervoor dat zelfvoorzienigheid niet leidt tot isolatie? Hoe ga je winstbejag tegen? Is er een alternatief voor ons huidig neoliberaal systeem? Is het principe van de commons eigenlijk mogelijk, of is het een utopie?

Om deze vragen te beantwoorden organiseren masterstudenten Cultuurmanagement en Letteren en Wijsbegeerte van UAntwerpen op 18 maart het symposium 'Hacking The System: Hacking Its System/' rond de innovatieve werkvorm van de commons.

Locatie

Het symposium zal doorgaan in de volkshogenschool Elcker-IK: Breugelstraat 31, 2018 Antwerpen. Hoe te bereiken? Door zijn ligging, vlak aan het Stadspark, zijn er veel mogelijkheden tot trein/tram/bus.   

 Programma

19u00         Deuren open

19u30         Welkomstwoord

19u40         Keynote speech door Michel Bauwens

20u00         1e parallelsessies

  • Academisch panel (Senne Schraeyen, Michel Bauwens, Louis Volont, Dirk Holemans)

  • Best practice panel (Tine de Pourcq, Lieven Hérie, Steven Ceuppens, Koen Wynants)

20u45         Pauze

21u05         2e parallelsessies

  • Workshop letStof

  • Open Space Technology sessie

22u00         Receptie

 

Tijdens de pauze organiseren we ook een ‘commons market’ waar je boeken van de sprekers kan kopen. Als je deel wil uitmaken van de workshop van IetStof, gelieve dan een oud T-shirt mee te nemen dat je niet meer nodig hebt.

 

Save the trees!

Inschrijvingsbewijzen moeten niet afgeprint worden, jullie naamkaartjes liggen klaar aan het onthaal!  

 Nog niet ingeschreven? Doe het dan snel via https://bit.ly/2EiDG09

 

Wij danken graag alvast het Agora Caffee, Elcker-Ik, de Universiteit Antwerpen en andere wilde weldoeners voor de sponsoring, de sprekers en illustrators voor hun bijdrage en Pascal Gielen voor de inspiratie!

Koen Wynants