Steun gezocht voor kunstenaarscollectief Rooftoptiger

foto: Sofie Gheysens 

foto: Sofie Gheysens 

Antwerps kunstenaarscollectief Rooftoptiger wil een nieuw bouwwerk realiseren, de BabelBühne! Geen nieuwe toren, maar een platform voor ontmoetingen over alle grenzen heen in het midden van een groene oase (in samenwerking met De Moestijn).  Op deze duurzame gebruikssculptuur willen ze jullie deze zomer uitnodigen voor een zomerprogrammatie vol cultuur, sport en meertalige literaire activiteiten in samenwerking met Maud Vanhauwaert en vele partners. 

Rooftoptiger is een co-creatief kunstenaarscollectief dat utopisch geïnspireerde installaties bouwt, als kritische beschouwing van hedendaagse thema’s. De installaties zijn verwonderlijke, mobiele locatie-specifieke scenografieën waarin de afstand tussen maker en publiek vervaagt en de intense ontmoeting tussen beiden centraal staat. De Rooftoptiger-installaties spelen in op de frictie tussen beeldende kunst en performance.

Sinds vorige zomer schreven ze samen met Maud Vanhauwaert (Antwerpen Boekenstad) het Toren van Babel-verhaal, met de steun van vele partnerorganisaties. De voormalige stadsdichter van Antwerpen zoekt naar speelse theatrale vormen om poëzie publiek te maken. Met haar performances trad ze op, op radio en tv, in binnen- en buitenland, van opera tot schapenstal. 

zij zoeken steun!

Meer info: https://mobile.ulule.com/babelbuhne/?lang=nl&fbclid=IwAR1FexSalewJiyUe_2vCcwUW8rDS_NEivLGbjM1hr_kxQy5M2e4t-EEHmxc

Koen Wynants