allereerste groepsaankoop regentonnen van 26 juni tem 26 juli 2020

Regentonnen samenaankoop.jpeg

Klimplant en Commons Lab Antwerpen organiseerden tussen 26 juni en 26 juli 2020 een groepsaankoop van regentonnen. Deze verliep via de website van Klimplant . Daar vind je ook informatie over levering, voorwaarden, beheer en installatie. Er is een tweede editie van de groepsaankoop regentonnen gepland - einde 2020.

Hergebruik van regenwater wordt steeds belangrijker. Het klimaat verandert, water wordt een schaars en kostbaar goed. Recuperatie van regenwater is goed voor het milieu en je bespaart op je waterfactuur. 

Gratis hemelwater komt van je dak en loopt via de regenpijp in je ton. Regentonnen kan je aan je voor- of achtergevel plaatsen. Een regenton aan je voorgevel, een voorgevelton, is handig voor het begieten van groen in bloembakken, geveltuinen en boomspiegels. Steeds meer stedelingen leggen samen met buren geveltuintjes aan of adopteren samen een boomspiegel. Dat vraagt in de lente en de zomer heel wat water. 

Ook initiatieven van samentuinen kunnen niet zonder water. Het aanbod bevat daarom eveneens een groot model. 

Contactpersoon: Elisabeth Hirner, projectleider Commons Lab Antwerpen, elisabeth@commonslabantwerpen.org

Dit project is gerealiseerd dankzij de Burgerbegroting va het district Antwerpen ism Klimplant, Fundament 2060 vzw, De Antwerpse Fietskoerier, Manus.

Koen Wynants