'Er is genoeg' - Podcast, Lies Thys van den Audenaerde

Er is genoeg is een podcast die de zoektocht van Lies Thys van den Audenaerde - naar vragen en antwoorden over verandering en herverdelen - vertaalt. Haar eerste uitgangspunt was dat er genoeg is, voor iedereen. Als we spreken over tekorten, gelooft Lies dat we het in werkelijkheid hebben over een ongelijke verdeling. Volgens haar zijn overvloed en schaarste dynamische begrippen die in essentie een beleving zijn. Ze koos ervoor om conceptueel met deze onderwerpen aan de slag te gaan. Haar podcast gaat dus niet rechtstreeks over haar onderwerp. Het gaat over het materiaal dat ze verzamelde, de vaardigheden en de inzichten die ze hierover ontwikkelde. Dit is een weergave van wat ze heeft geleerd. Het zijn dingen die ze na dit proces meeneemt en waarmee ze de wereld in stapt.

Ze heeft meer dan anderhalf jaar lang met hoogtes en laagtes gewerkt aan de vormgeving van dit verhaal. Ze heeft mensen geïnterviewd en vanuit fragmenten uit die gesprekken, mijn verhaal geschreven, gedeeltelijk in hun woorden. En zo een podcast in elkaar gepuzzeld, dit is een eerste versie.

Door het maken ervan, is Lies naar eigen zeggen veranderd. Het maakproces van haar eindwerk in het geheel is de zoektocht naar wie ze geworden is door dit te maken. Het gaat over Lies en toch over iedereen.

Deze link: https://podcasters.spotify.com/pod/show/liesthys, brengt je rechtstreeks bij de website waar je de podcast kan luisteren. En met deze link: https://miro.com/app/board/uXjVMb3jAbc=/?moveToWidget=3458764549343450743&cot=14, vind je nog meer info over haar eindwerk in het geheel.